IDÉN

Den ursprungliga, patenterade Clip-Lok returtransportlådan består av plywoodskivor som hålls samman med våra avtagbara originalfjäderstålclips.

Den hopfällda lådan monteras enkelt utan användning av verktyg och när den väl har monterats är den så stark att man kan stapla upp till 7 lådor på varandra. Den återanvändbara lådan kan fällas ihop efter användning och tar då nästan 80% mindre plats vilket minimerar returtransportomkostnaderna och lagerkostnader.

Clip-Lok-lådorna sparar både tid och pengar och ger Era produkter ett maximalt skydd under transport.

GENERELLT

DESIGN

Våra produkter utformas och tillverkas för att uppfylla Era krav, optimera Era förpackningar, transportsätt och minska Era logistikkostnader. Med hjälp av vår 3D-designteknik utformar vi en låda som uppfyller alla Era specificerade krav och samtidigt tar hänsyn till Er produkt, förpackningsprocessens början och slut, hantering, transport, lagring osv.

Sedan införandet av den återanvändbara och hopfällbara Clip-Lok lådan har hundratusentals returlådor tillverkats och skeppats ut över hela världen.

Lådans mångsidighet och hållbarhet har överträffat många av våra kunders förväntningar och vi har en lång lista av nöjda kunder.

Clip-Lok-lådans styrka och flexibilitet garanterar att Era artiklar transporteras säkert till lägsta möjliga totalkostnad.

LÅNGSIKTIGA KOSTNADSBESPARINGAR

Sedan införandet av den återanvändbara och hopfällbara Clip-Lok  lådan har hundratusentals returlådor tillverkats och skeppats ut över hela världen.

Utformningen och det kundanpassade inneremballaget sparar logistikkostnader tack vare att lådan kan återanvändas och samtidigt ge en effektivare förpackning. Lådans mångsidighet och hållbarhet har överstigit många av våra kunders förväntningar.

BYGGA UPP LÅDAN
FÄLLA IHOP LÅDAN

INNEREMBALLAGE

PACKA MER EFFEKTIVT

Genom att optimera förpackningen sparar Ni utrymme samt hanterings- och logistikkostnader hela vägen genom distributionskedjan. Vi vet av erfarenhet att våra kunder kan packa mer effektivt om inneremballaget är väldesignat och uppfyller deras önskemål och specifikationer. Våra tekniker kommer att arbeta i nära samarbete med Er för att uppfylla Ert behov av säker och rationell förpackning. Med hjälp av vår 3D-designteknik utformar vi den återanvändbara lådan och inneremballaget som ska transportera Era produkter på ett säkert sätt genom distributionskedjan.

INNEREMBALLAGE

Oavsett om Ni väljer en returlåda, en patenterad 2P-låda eller en engångslåda är inneremballaget viktigt för att säkerställa en kostnadseffektiv förpackning med maximalt skydd och stabilisering av Era produkter genom hela distributionskedjan. Vi utvecklar ständigt kreativa tillägg till vårt sortiment av utformningar och material och vi tillverkar de kundanpassade inneremballagen av en rad olika material. När Ni väljer ett väldesignat inneremballage för att skydda Era artiklar optimerar Ni även utrymmesanvändningen.

TRYGGT & SÄKERT

Tunga eller ömtåliga produkter som kan repas eller gå sönder behöver packas ordentligt för att garantera säker leverans. Vi erbjuder Er inneremballage baserat på Era krav. För att Ni ska känna Er säkra på att våra lådor uppfyller Era exakta krav kan vi hjälpa till med att sätta upp prestandatester som väderbeständighets-, vibrations-, fall- och tryckprovning osv.

SPECIFIKATIONER

MATERIAL

Clip-Lok använder många olika material och ytbehandlingar för att uppfylla Era önskemål. Våra återanvändbara, hopfällbara plywoodlådor är tillverkade av högkvalitetsplywood, som är stark och flexibel. Fjäderstålclipsen är lika starka som flexibla och är samtidigt enkla att montera eller ta bort.

 • Fjäderstålclips av högsta kvalitet, 35 eller 50 mm breda
 • Plywood 9 – 36 mm, FSC- eller PEFC-certifierad
 • Slät och ren yta
 • Låg fuktabsorption
 • Stark och flexibel
 • Plywood med filmyta 9 – 36 mm, FSC- eller PEFC-certifierad
FJÄDERSTÅLCLIPS

Clip-Lok-clipsen tillverkas efter synnerligen exakta specifikationer för att garantera att de kan användas många gånger under flertalet år.

Clip-Lok-clipset tillverkas av fjäderstål av högsta kvalitet med 100% elastiska egenskaper och en draghållfasthet över clipsen på upp till 11.000 kg beroende på typ av clips. Clipsen skyddas av en ytbeläggning av hög kvalitet.

I enlighet med ASTM B117 är clipsen korrosionsmotståndskraftiga gentemot en saltdimsprovning under mer än 250 timmar. Dessutom har de testats och godkänts för extrema väderförhållanden som sträcker sig från arktisk kyla till tropisk värme.

PLATTFÖRPACKAD

När lådan har tomställts kan den fällas ihop och förvaras som ett platt paket. Alla komponenter i en hopfälld Clip-Lok returlåda finns i en enhet. Returlådan kan monteras eller demonteras av en enda person på mindre än två minuter. Höjden på en hopfälld låda, inklusive en pall, är 170-220 mm beroende på specifikationerna.

Den kompakta storleken minskar utrymmet och gör att fler lådor kan returneras i en enda sändning, vilket minskar logistikkostnaderna. De hopfällbara lådorna tar upp minimalt lagringsutrymme vilket medger kostnadsbesparing även där.

UNDER LÅDAN

Oavsett om Ni behöver en tvåvägs- eller fyrvägslastpall under Er låda kommer Clip-Lok att designa den för att matcha Era krav. Våra lastpallar tillverkas av plywood eftersom dessa är en integrerad del av lådan.

KVALITETSKONTROLL

KVALITET

För att säkerställa kvaliteten på våra återanvändbara, hopfällbara lådor testar vi dem ständigt för att säkerställa att vi kan uppfylla våra kunders krav. De återanvändbara Clip-Lok-plywoodlådorna är av hög kvalitet. De är oerhört starka och stabila. Returlådorna och fjäderstålclipsen har testats grundligt av officiella testinstitut runt om i världen och de har alltid uppfyllt de allra mest krävande standarderna.

TESTER

För att säkerställa att Era produkter transporteras på ett säkert sätt genom distributionskedjan, har Clip-Lok returlådor testats framgångsrikt för:

 • Tryck upp till 12 ton för en 12mm låda
 • Innehåll upp till 1.000 liter
 • Stapling av upp till 7 lastade lådor
 • Vibration
 • Fallprovning
 • Väderbeständighet
 • Slag och tryck
GODKÄNNANDEN

Under årens lopp har Clip-Lok försett flera affärsområden såsom militär-, fordons- och flygindustrin över hela världen med kompromisslösa förpackningslösningar. Våra produkter har erhållit en mängd godkännanden, t.ex.:

 • ISO 9000 och ISO 14001 eller motsvarande har erhållits i ett antal länder
 • FN:s godkännande för transport av farligt gods
 • Försvarsmaktens ackreditering i ett antal länder
 • ISPM15 värmebehandling

PROCESSEN

ANALYS

För att säkerställa att våra lådor uppfyller Era höga krav kommer vi att arbeta tillsammans med Er för att fastställa Era specifika förpacknings- och transport-/exportbehov. Vi kommer att överväga alla möjliga problem och nya möjligheter för att leverera en framgångsrik och integrerad förpackningslösning. Vi är helt fokuserade på syftet med lådan, på dess kostnadseffektivitet och på dess enkla hantering i distributionskedjan

PROTOTYP

När vi har fastställt Era förpackningsbehov kommer våra tekniker att utforma en helt integrerad förpackningslösning som kommer att uppfylla alla Era krav på ett hållbart och kostnadseffektivt återanvändbart förpackningssystem. Med hjälp av vår avancerade 3D-designteknik kan vi snabbt låta tillverka en prototyp som kan testas för Ert godkännande.

GENOMFÖRANDE OCH HANTERING

Under genomförandet ger vi akt på att både Ni, Era kunder och leverantörer får sina önskemål tillfredställda och känner sig trygga och säkra med lösningen från Clip-Lok. Vår världsomfattande kundtjänst är beredd att hantera alla Era förfrågningar.
Clip-Lok-förpackningssystemet är lätt att hantera, spar tid och minskar kostnaderna.

TRANSPORTSÄTT

TRANSPORTSÄTT

Oavsett om Ni väljer att transportera Era varor med flyg, båt eller på land kan vi förse Er med förpackningslösningar som passar de exakta kraven för Er last för att optimera transporten av Era varor.

Vi garanterar vår produkt mot tillverkningsfel. Alla delar somsom inte uppfyller kraven på grund av felaktigt material eller felaktig tillverkning kommer att ersättas utan kostnad.
Vi garanterar vår produkt mot tillverkningsfel. Alla delar somsom inte uppfyller kraven på grund av felaktigt material eller felaktig tillverkning kommer att ersättas utan kostnad.
KVALITETSGARANTI
Alla våra kunder ges en hög servicenivå. Vi kommer att göra vårt bästa för att serva er och uppfylla era behov, inte bara under processen, utan även efter leveransen av våra återanvändbara, hopfällbara Clip-Lok-lådor.
Alla våra kunder ges en hög servicenivå. Vi kommer att göra vårt bästa för att serva er och uppfylla era behov, inte bara under processen, utan även efter leveransen av våra återanvändbara, hopfällbara Clip-Lok-lådor.
GENOMFÖRD SERVICE

KVALITETSGARANTI

Vi garanterar vår produkt mot tillverkningsfel.
Alla delar som inte uppfyller kraven på grund av felaktigt material eller felaktig tillverkning kommer att ersättas utan kostnad.

GENOMFÖRD SERVICE

Alla våra kunder ges en hög servicenivå. Vi kommer att göra vårt bästa för att serva Er och uppfylla Era behov, inte bara under processen, utan även efter leveransen av våra återanvändbara, hopfällbara Clip-Lok-lådor. 

KVALITETSGARANTI

Vi garanterar vår produkt mot tillverkningsfel. Alla delar somsom inte uppfyller kraven på grund av felaktigt material eller felaktig tillverkning kommer att ersättas utan kostnad.

GENOMFÖRD SERVICE

Alla våra kunder ges en hög servicenivå. Vi kommer att göra vårt bästa för att serva er och uppfylla era behov, inte bara under processen, utan även efter leveransen av våra återanvändbara, hopfällbara Clip-Lok-lådor. Läs mer.

VI ERBJUDER

LÄG MILJÖPÄVERKAN
LÄG MILJÖPÄVERKAN
GLOBALA FÖRPACKNINGSPROGRAM FÖR INTERNATIONELLA KUNDER
GLOBALA FÖRPACKNINGSPROGRAM FÖR INTERNATIONELLA KUNDER
LEVERANS AV RESERVDELAR
LEVERANS AV RESERVDELAR
UNDERHÅLLSPROGRAM
UNDERHÅLLSPROGRAM
PROFESSIONELL EFTERMARKNADSSERVICE
PROFESSIONELL EFTERMARKNADSSERVICE
UTBILDNINGSPROGRAM FÖR SLUTANVÄNDARE
UTBILDNINGSPROGRAM FÖR SLUTANVÄNDARE
EGET DESIGNTEAM AV KVALIFICERADE TEKNIKER
EGET DESIGNTEAM AV KVALIFICERADE TEKNIKER
VÄRLDSOMFATTANDE KVALITETSKONTROLL
VÄRLDSOMFATTANDE KVALITETSKONTROLL

SE ANDRA PRODUKTER

2P-LÅDA
2P-LÅDA
TRANSPORTLÅDA
TRANSPORTLÅDA

Behöver Ni en anpassad lösning? Låt oss hjälpa Er.

EnglishEstonia