CLIP-LOK RERACK

När det gäller kostnadseffektiva och hållbara förpackningslösningar har Clip-Lok SimPak över 30 års erfarenhet.

Nu uppgraderar vi vår produktportfölj på den europeiska marknaden till att omfatta lådor av stål som våra kunder kan bygga om och återanvända!

Clip-Lok ReRack® är ett helt nytt koncept inom stålrack. En patenterad produkt som gör det enkelt att bygga om stålrack! En lösning som revolutionerar förpackningsvillkoren för branscher som fordonsindustrin. Clip-Lok ReRack® är en tålig konstruktion som även är ekologiskt hållbar.

VÅR IDÉ

Att bygga om stålrack när förhållandena ändras är en stor utmaning. Det innebär slipning, skärning, svetsning, blästring och ytbehandling till en kostnad som snabbt överstiger vad det kostar att kasta bort dem och köpa nya. Den geniala konstruktionen i Clip-Lok ReRack® löser denna utmaning.

Clip-Lok ReRack® har en unik konstruktion med stålhörn som gör att man kan bygga om och återanvända det gång på gång. Allt som behövs är en manual, en skruvnyckel och en skiftnyckel. Enklare kan det inte bli. En annan fördel är att det är enkelt att underhålla och reparera, vilket främst gäller rörliga delar, gångjärn eller stuvningsgods. Nu kan du enkelt ta bort överdelen, reparera/byta och sätta tillbaka den igen. Du kan lösa fler utmaningar med hjälp av Clip-Lok ReRack®.

Många färgbelägger sina stålrack istället för att galvanisera dem, vilket vore det bästa. Att göra ändringar på zink kräver svetsning eller slipning vilket ödelägger beläggningen och utsöndrar giftiga gaser. Men med Clip-Lok ReRack® är det lätt att galvanisera. Om du till exempel vill behålla palldelen och ändra den övre delen, kan du galvanisera den separat och sätta ihop den med pallen med hjälp av ett unikt bultförband. Det ger också ett överlägset korrosionsmotstånd.
En annan fördel är återvinning. Varmförzinkade stålrack föredras i nedsmältningsprocessen då man enkelt kan fånga upp zinken i smältan, medan färgen på stålrack bara förbränns och kan då inte återvinnas. Vi erbjuder dock ytbehandling enligt kundens önskemål.

QUALITY GUARANTEE

We guarantee our product against faulty workmanship from delivery of an order; any part which fails due to faulty material or faulty fabrication will be replaced free of charge.

SERVICES UNDERTAKEN

All our customers are provided with a high standard of service. We will do our best to serve you and meet your needs not only in the process, but also after delivery of our reusable, collapsible Clip-Lok Boxes. Read More.

ALLMÄNT

Design

Den unika hörnkonstruktionen i Clip-Lok ReRack® gör att förpackningen kan staplas med minimal risk för materialskador. Efter montering kan Clip-Lok ReRack® staplas stabilt. Demonterat står racket stadigt tack vare hörnkonstruktionen.

 

Clip-Lok ReRack® kan transportera alla typer av produkter för branscher som fordonsindustri, försvar, energi, industriteknik och hälsovård.

 

Ytbehandling görs efter kundens behov och specifikationer. Racket kan levereras i platt förpackning. Det är inte bara effektivt utan även lämpligt för att förvara, skydda och frakta olika slags komponenter. Våra kunder använder det för att transportera komponenter mellan fabriker eller till och med mellan världsdelar.

Långsiktiga kostnadsbesparingar

Kundernas behov och krav var vår ledstjärna när vi utvecklade Clip-Lok ReRack®. Clip-Lok ReRacks unika hörnkonstruktion säkerställer att stålracket kan modifieras eller byggas om för att transportera en ny produkt. Det bidrar till bättre tillverkningsprocesser, effektivare lagerhållning, lägre transportkostnader och betydligt mindre miljöpåverkan. Den ergonomiska designen underlättar arbetet för operatören. Lösningen ökar produktiviteten på alla nivåer i leveranskedjan samtidigt som högre effektivitet och ökad produktivitet gör det möjligt för våra kunder att sänka sina kostnader.

INREDEN

Packa effektivare

Genom att packa så effektivt som möjligt sparar Ni plats samtidigt som hanterings- och logistikkostnaderna minimeras. Ni kan dra nytta av dessa kostnadsbesparingar under hela leverantörskedjan. Under alla år har våra kunder kunnat packa mer effektivt eftersom våra inreden har en perfekt konstruktion. Eftersom Clip-Lok ReRack® är specialanpassad uppfyller den kundernas behov och önskemål. Våra tekniker arbetar tillsammans med Er för att tillfredsställa alla Era krav på en säker och rationell förpackning. Med hjälp av CATIA utvecklar vi Clip-Lok ReRack® och inredet så att Ni kan transportera Era produkter på ett säkert sätt.

Produktsäkerhet

Inredet är viktigt för att skydda och stabilisera produkter genom hela leverantörskedjan. Vi arbetar kontinuerligt med att ta fram nya och kreativa ideér till vårt stora utbud av konstruktioner och material. Vi tillverkar våra specialanpassade inreden av en mängd olika material. Våra välkonstruerade inreden gör att produkterna transporteras säkert och packas så att utrymmet utnyttjas optimalt.

Säkert och tryggt

Tunga och ömtåliga produkter måste packas på ett riskfritt sätt för att garantera säker leverans. Vi erbjuder Er ett inrede som baseras på Era krav. Det skyddar produkterna så att dessa inte tar skada eller t.ex. blir repade under transporten. För att Ni ska känna Er trygg och kunna lita på att Clip-Lok ReRack® uppfyller Era höga krav kan vi hjälpa Er att testa den efter Er kravspecifikation. Vi kan arrangera tester för att kontrollera vad Clip-Lok ReRack® tål att utsättas för när det gäller väder, vibration, fall, tryck med mera. Testerna kan genomföras internt eller hos tredje part, allt enligt Ert önskemål

Specifikationer

Material

Vi använder högkvalitativt konstruktionsstål för att tillverka ståldelarna i Clip-Lok ReRack®. Det uppfyller de högsta standardkraven i Nord- och Sydamerika, Asien och Europa.

 

Alla komponenter tillverkas av oss själva eller av godkända leverantörer, vilket garanterar att Clip-Lok ReRack® alltid uppfyller de höga kraven i kvalitetsmanualen.

 

Eftersom pallen är gjord av stål, är risken för nedsmutsning med fibrer minimal. Dessutom är stål miljömässigt överlägset när det gäller produktion och återvinning, eftersom stål kan återanvändas eller återvinnas hur många gånger som helst.
Råvaran i våra produkter kommer från tillförlitliga och pålitliga källor och våra leverantörer är i stor utsträckning certifierade enligt tekniska och miljömässiga specifikationer.

Platta förpackningar

Den unika hörnkonstruktionen i Clip-Lok ReRack® gör att den övre delen kan fällas ihop och förvaras platt. Alla komponenter i den hopfällda produkten ryms i en enda låda. Det kompakta formatet sparar utrymme. Tack vare den speciella hörnkonstruktionen är racket stapelbart, vilket gör att man kan returnera flera Clip-Lok ReRack® på samma pall, vilket minskar logistikkostnaderna. Clip-Lok ReRack® tar upp minimal lageryta och ger därmed minskade omkostnader.

Pallen

Vi tillverkar två- och fyrvägspallar i stål för dina behov, med eller utan gaffelgrepp. Det minimerar risken för nedsmutsning med fibrer om det lossnar material från glidskenor och block.

KVALITETSKONTROLL

Kvalitet

Vi testar våra produkter regelbundet för att säkerställa att dessa uppfyller våra kunders krav. Våra Clip-Lok ReRack® är stark, stabilt och av hög kvalitet. Vårt mål är att uppfylla de strängaste av krav.

 

Clip-Lok SimPak utvecklar och säljer transportförpackningar som minskar kundernas totala kostnader och minimerar miljöpåverkan. Vår ambition är att skapa och vidareutveckla framgångsrika lösningar utifrån marknadens behov. Många av våra produkter är patenterade och har belönats med priser internationellt. Genom att använda våra produkter i distributionskedjan kan våra kunder bidra till ett mer hållbart samhälle utan att kompromissa med högt ställda krav på säkerhet och kvalitet.

Tester

Vår plan är att Clip-Lok ReRack® över tid ska testas och godkännas av internationellt ackrediterade förpackningsinstitut. Den kommer att genomgå olika typer av tester. Vissa av våra övriga produkter är godkända av FN för transport av farligt gods.

PROCESSEN

Analys

För att säkerställa att Clip-Lok ReRack® uppfyller Era speciella krav arbetar vi tillsammans och i samråd med Er.

Vi sätter oss in i Era förpacknings- och transportbehov för att kunna leverera rätt förpackningslösning för Er verksamhet. När vi gått igenom alla tänkbara problem levererar vi en integrerad förpackningslösning. Vi är alltid fokuserade på syftet med Clip-Lok ReRack® . Vi är också medvetna om hur viktigt det är att Clip-Lok ReRack® är kostnadseffektiv och lätt att hantera.

Prototyp

Våra tekniker utvecklar en integrerad förpackningslösning efter noggranna studier av Era förpackningsbehov och gör sitt yttersta för att tillfredsställa alla Era krav på ett hållbart och kostnadseffektivt förpackningssystem. Vi använder avancerad 3D-teknik (CATIA) för våra konstruktioner. Med hjälp av denna teknik kan vi snabbt ta fram en prototyp för Ert godkännande.

Implementering och styrning

Vi vet att det inte bara är Ni som ska bli nöjd med vår lösning. Det är viktigt att se till att även Era leverantörer känner sig trygga med vår lösning. Med mer än 30 års erfarenhet bakom oss kan vi tillgodose olika typer av behov och önskemål. Clip-Lok ReRack® tillfredsställer hela leveranskedjan eftersom den är enkel att hantera, sparar tid och minskar kostnaderna.

TRANSPORT

Val av transportmetod

Oavsett vilket transportmedel Ni väljer kan vi erbjuda Er förpackningslösningar som passar perfekt för att frakta Ert gods på ett tryggt och säkert sätt. Vår målsättning är alltid att varorna transporteras på bästa möjliga sätt.

CLIP-LOK RERACK APPLIKATION

The Clip-Lok ReRack exhibits our focus on protecting the product. It demonstrates our ability to provide an ingenious solution to the big challenge of rebuilding steel racks with only a locking shank and a corner

Bolt joint with washer allows the steel rack to be subjected to hard handling.
Bolt joint with washer allows the steel rack to be subjected to hard handling.
To successfully operate a steel rack all you need is a spanner, locking shank and the manual.
To successfully operate a steel rack all you need is a spanner, locking shank and the manual.
Easy handling – ability to rebuild steel rack or easily replace worn parts
Easy handling – ability to rebuild steel rack or easily replace worn parts
Steel rack with ReRack corner implemented. It is possible to use the pallet as it is or with a corner post. It is possible to design the corner post with the pallet or separately.
Steel rack with ReRack corner implemented. It is possible to use the pallet as it is or with a corner post. It is possible to design the corner post with the pallet or separately.

VI ERBJUDER

Kvalitetskontroll
Kvalitetskontroll
Underhållsprogram
Underhållsprogram
leverans av reservdelar
leverans av reservdelar
Utvecklingsteam med kvalificerade ingenjörer
Utvecklingsteam med kvalificerade ingenjörer
Utbildningsprogram för användare
Utbildningsprogram för användare
Professionell eftermarknadsservice
Professionell eftermarknadsservice
Utmärkt projektledning
Utmärkt projektledning

Behöver Ni en anpassad lösning? Låt oss hjälpa Er.

EnglishEstonia